Aktiviteter


Har du förslag på kommande aktiviteter? Tveka inte att höra av dig till oss! UARK anordnar allt från klubbtävlingar till föredrag och kurser och allt som krävs för att delta är ett medlemskap i UARK. Vi försöker erbjuda hästaktiviteter till ett mer studentvänligt pris, och kan göra det tack vare Uppsala Universitets ridinstitution och samarbetet med ridskolan. Vilken typ av ryttare du än är hoppas vi att just du hittar UARK-aktiviteter som intresserar dig. Kika under fliken Aktuella aktiviteter under Aktiviteter i menyn ovan för att se vad som är på gång just nu! Varmt välkommen på våra aktiviteter!

Uppsuttna aktiviteter

UARK anordnar kortare ridkurser, prova-på ridningar för nybörjare och erfarna ryttare, träningar, tävlingar och en massa härliga aktiviteter på lånade hästar. Vi är oftast på vår moderklubb vid Akademistallet och lånar deras fina lektionshästar. Är du intresserad av att kontinuerligt rida lektioner rekommenderar vi att du hör av dig till ridskolan, då UARK inte har någon egen ridskoleverksamhet.

Avsuttna aktiviteter

Varje termin ordnar UARK olika aktiviteter och föredrag. Några exempel på sådana aktiviteter är hästkörkortskurs, klickerträning på häst med Carolina Fransson och clinics med olika teman. Dessutom har vi anordnat många aktiviteter i samarbete med ridskolan. Då och då har vi också pubkvällar och fikastunder då vi umgås och pratar häst. Det anordnas också middagar och fester, exempelvis den numer traditionella Hubertusmiddagen i november!

Styrelsemöten

UARKs styrelsemöten är öppna för alla medlemmar, inte bara för styrelsen. Kom och föreslå vad som skall hända härnäst, kom för att få veta vad som händer, eller helt enkelt för att fika och prata häst! Vi har fantastiskt roligt på våra styrelsemöten och vill gärna att våra medlemmar dyker upp!

Klubbtävlingar

Varje år hålls klubbtävlingar i hoppning och dressyr på olika nivå, oftast både i form av klubbmästerskap, clear round och andra tävlingar. För att vara med på våra tävlingar behöver man ingen egen häst, utan alla rider på lånad häst. Ibland lottas hästarna till deltagarna (som på större studentryttartävlingar) och ibland får deltagarna önska häst. Hästarna lånas vanligtvis från Akademistallet. För att få vara med och tävla ska man vara medlem i UARK och UVFK. På klubbtävlingarna behöver man inte ha grönt kort.

Nationella studentryttartävlingar

För den tävlingsintresserade finns möjlighet att åka och tävla för UARK mot de andra studentryttarföreningarna i Sverige. I nuläget är det bara student-SM som anordnas varje år, men tidigare tävlades det också i både fyrstadskampen och västkustkampen. Student-SM anordnas av någon av de aktiva studentryttarklubbarna på våren (vanligtvis i maj). Till nationella tävlingar anordnar UARK en kvaltävling för att ta ut laget. På dessa tävlingar krävs grönt kort! Läs mer om SM på hemsidan för student-SM i ridsport.

Internationella studentryttartävlingar

Som studentryttare finns också möjlighet att tävla eller följa med som supporter på internationella studenttävlingar. Varje år annordnas en handfull Student Rider Nations Cup- tävlingar (SRNC) eller särskilda inbjudningstävlingar runtom i världen. Vart annat år går student-VM. Samtliga större tävlingar sker i lag i och rids i omgångar med stegrande svårighetsgrad enligt ett knock-outsystem där bästa ryttare på varje häst går vidare till nästa omgång. För att delta på nationella och internationella tävlingar krävs grönt kort. Läs mer om internationella tävlingar på SARs hemsida och internationella studentidrottsförbundets hemsida.