Arkiv 2014

Reccemässa

Den 17/1 var UARK med och hälsade terminens recentiorer välkomna genom att närvara på Uppsala Universitets Recce-mässa. Vi fick chansen att prata med många nya studenter och vi hoppas på att se er framöver!Årsmöte

Den 4 februari hölls UARKs årsmöte i biblioteket på Smålands nation. Ny styrelse för 2014 valdes och vi välkomnar särskilt fyra nykomlingar in i styrelsen!

Dressyrtävling

Vårens numer traditionella dressyrtävling arrangerades söndagen den 16 februari. Ryttarna red på Akademistallets fina ridskolehästar som lottades på tävlingsdagen. Programmet var LB:3 och bedömningen var både enligt stilbedömning och vanlig dressyrbedömning (för att bli så rättvis som möjligt). Totalt var det 7 starter. Det blev en trevlig och mycket lyckad tävlingsdag! Vann gjorde Anna-Karin och Mix.


UARKs KM i hoppning och dressyr med kval till student-SM

UARKs klubbmästerskap gick av stapeln den 30 mars. Dagen startade med dressyr (LB:3 2007 med dressyrryttartest och programbedömning) och avslutades med hoppning (70-80 cm med stilbedömning). Totalt var det 10 starter i dressyren och 13 starter i hoppningen. Hästarna som var med under dagen var Fittipaldi, Chiquita, Cassandros, Armani, Mix, Romo, Jocke, Pernod, Lauritz, Oxer, Vasco och Nell. Det blev en härlig tävlingsdag med många fina ritter. Klubbmästare i dressyr blev Anna-Karin Palm - Fittipaldi och i hoppning Sanna Andersson - Nell. Klubbmästare (totalt hoppning+dressyr) blev Sanna Andersson. Grattis! Under dagen utsågs UARKs lag till student-SM, vi kommer skicka nio ryttare!

Student-SM Ridsport i Umeå

Årets Student-SM i ridsport anordnades den 2-4 maj i Umeå av ARKUM i sammarbete med SAIF och URF. UARK skickade två lag i hoppning och två lag i dressyr, totalt nio ryttare och en supporter. Efter fina prestationer av duktiga ryttare och hästar kom samtliga ryttare hem med prisrosett(er) och UARK tog också hem hejarklackspriset! Individuellt kom Malin på andra plats och Amanda på femte plats i hoppningen. Hopplagen kom på plats två och tre i lagklassen i hoppning och ena dressyrlaget kom på tredje plats i dressyrens lagklass. Malin, Anna och AK fick också tredjepriset i den kombinerade lagklassen (dressyr+hopp). Grattis!

Prova-på ridning

Eftersom provridningen i höstas blev så populär valde vi att anordna ännu en. Den 11 maj kom 26 deltagare, med och utan tidigare riderfarenhet, till Akademistallet. Atom, Earnie, Jocke, Pernod, Milton, Lauritz, Omega, Nell och Fittipaldi skötte sitt jobb strålande och det blev en riktigt trevlig dag som sedvanligt avslutades med fika.Kort ridkurs

Under fem fredagar i april och maj ordnades en kort ridkurs på Akademistallet för ridinstruktör Mikaela Karlsson.

Högtidsuppdrag vid doktorspromoveringen

Onsdagen den 28 maj stod större delen av UARKs styrelse, med fanor och hästar från Akademistallet, utanför slottet när gästerna anlände till promoveringsmiddagen. Senare på kvällen bytte samtliga till långklänning för dans på slottet.


Sommaravslutning

Torsdagen den 29 maj avslutade vi vårterminen med middag ute på stan. Vi tackar för en trevlig kväll, roligt att så många ville komma!


Reccemässa

Fredagen den 29 augusti var UARK på Uppsala Universitets välkomstmässa för recentiorer. Vi i UARKs styrelse välkomnar gamla och nya medlemmar till en ny termin!


UARK-fika

Trevligt lördagsfika den 20 september!

Akkadagen

Den 21 september var det hästens dag på Akademistallet. UARK var med som funktionärer och hade även tre ryttare i en tidshoppning mot UVFK. UARK vann tävlingen och den fina vandringspokalen är i UARKs ägo till nästa år! UARKs lag bestod av Johanna Christensen och Armani, Amanda Rosell och Romo samt Malin Fröberg och Casandros.Clear round-hoppning

Söndagshoppning på Akademistallet! Den 28 september hade UARK en clear round-hoppning med femton starter. Det blev en härlig söndag med många fina ritter!

Prova-på ridning

20 deltagare anmälde sig till terminens prova-på ridning den 26 oktober. Det blev en finfin eftermiddag och både hästar och ryttare gjorde ett bra jobb! Hästarna som deltog var: Milton, Arne, Jocke, Omega, Nell, Kronos och Pernod.

Clear round-dressyr

Den 16 november hade vi en clear round tävling i dressyr på ridskolans hästar. Ryttarna fick önska häst och välja att rida dressyrprogram för märke II, LB:1 eller LA:1. Det blev många fina ritter och en härlig dag i stallet!

Artikel i Häst och Ryttare

I Svenska Ridsportsförbundets tidning Häst och Ryttare publicerades Malins fina artikel om UARK och studentridsporten.


Clinic

Vi hade nöjet att välkomna Anders Eriksson till Akademistallet den 23 november för en clinic med tema tömkörning!

Hubertusmiddag

Traditionsenlig hubertusmiddag med 3-rättersmiddag ordnades den 21 november. Det blev en mycket trevlig kväll!


Nominering till årets UARK-häst 2014

På Luciadagen kommer 2014 års UARK-häst att utses gm röstning och styrelsen har nominerat följande kandidater:

Romo - som önskar att varje dag vore en hopptävling med UARK

Casandros - för en strålande debut in i UARKs verksamhet

Chiquita - som överaskat med ett otroligt engagemang på UARKs dressyraktiviteter

Armani - som alltid ställer upp och som var den mest önskade hästen på UARKs clear round dressyr.


Kortkurs

Under fyra fredagar i november anordnades en kort ridkurs för sex deltagare. Instruktör var Mikaela Karlsson.

Glöggmys

Termines sista styrelsemöte kombierades med en härlig glöggafton.


Musikhjälpen, julpyssel och årets UARK-häst

I samband med musikhjälpen anordnades en pysseldag tillsammans med UVFK och ungdomssektionen. UARK hade också en tävling där man skulle gissa omkretsen på Lauritz mage (rätt svar: 233 cm). Dessutom utsågs årets UARK-häst(ar). Chiquita och Casandros fick vardera nästan 40% av rösterna och Casandros box blev pyntad i grönt och vitt. Mycket pengar skänktes till musikhjälpens insamling!


Julbord

Termines avslutades med att äta julbord på IKEA den 17 december.