Arkiv 2018

Pubkväll 18 januari

Torsdagen den 18 januari anordnades årets första pubkväll på Smålands nation. 15 personer dök upp och det blev en väldigt trevlig kväll!

Årsmöte 30 januari

Den 30 januari var det dags för årsmöte på Smålands nation. Under kvällen valdes en ny styrelse och efter mötet stannande ett gäng för att avnjuta lite mat. Vi tackar alla medlemmar som kom och hälsar nya styrelsen för året 2018 välkommen.


Ordförande: Linda Taxén

Kassör: Maria Lindqvist

Styrelseledamöter: Malin Fröberg, Rebecca Malmlund, Christine Roos, Matilda Sellergren, Marika Traneus, Enora Lwd och Elin Borg

Suppleanter: Charlotta Sahlström, Hilda Andersson och Elise Arnberg

Valberedning: Line Verheij

Spelkväll 22 februari

Den 22 februari anordnade vi en spelkväll i samlingslokalen på Akademistallet. UARK bjöd på fika och vi spelade Hästminne. Superkul spel!

Pubkväll 27 februari

Den 27 februari var det dags för pubkväll igen. Denna gång på Uplands nation. Under pubkvällen anordnades en quiz och den lyckliga vinnaren blev Charlotta Sahlström! Grattis!

Klubbmästerskap i hoppning 18 mars

KM i hoppning avgjordes den 18 mars på Akademistallet. I samband med KM togs laget ut till student-SM. Fantastisk dag med många fina ritter. Stort tack till Akademistallet, domaren Anna Sjöström och vår maskot Atticus 🐶


De placerade var:


1. Christine Roos - Oxer

2. Malin Fröberg - Mix

3. Victoria Malmlund -Zantos

4. Elin Borg - Armani

5. Cecheal Sparrfelt - OxerStort grattis till er!

Prova-på-ridning 11 februari

Den 11 februari var det dags för prova-på-ridning. Intresset var väldigt stort och sammanlagt var det 20 deltagare. Hästarna skötte sig väldigt bra och deltagarna var nöjda.

Pubkväll 17 april

Den 17 april var det dags för pubkväll igen. Denna gång träffades vi på Vdala nation och åt och drack gott. Klubbmästarinnorna hade ordnat en hästquiz och vinnare av quizen blev Victoria Malmlund. Vi gratulerar vinnaren!

Kick-off inför student-SM 20 april

Sammanlagt är vi 27 studenter som åker på student-SM i Linköping 4-6 maj. Vi anordnade därför en kick-off hemma hos Linda där vi åt pizza och drack vin. Vi passade även på att öva in vårt spex till SM som våra spexansvariga Matilda, Linda och Maria hade planerat.

Student-SM i ridsport 4-6 maj

Den 4-6 maj var vi i Linköping för student-SM i ridsport. Det blev flera fina ritter och placeringar! Stort grattis till Christine Roos som tog hem andra platsen i individuella dressyren, UARK:s fantastiska dressyrlag som kammade hem vinsten i lagdressyren, UARK:s lag som kom på andra plats i det kombinerade lagpriset, Ronja Ahlberg som kom på femte plats i individuella dressyren, Matilda Sellergren som kom på sjätte plats i individuella dressyren, Norea Normelli som kom på sjunde plats i individuella dressyren och Victoria Malmlund som kom på tionde plats i individuella hoppningen! Och grattis hela fantastiska UARK för vinst i hejarklackspriset!

Klubbmästerskap i dressyr 25 mars

KM i dressyr avgjordes den 25 mars på Akademistallet. I samband med KM togs laget ut till student-SM. Stort tack till Akademistallet och våra domare Emelie Änges och Celia Fischer.


De placerade var:


1. Line Verheij - Cent

2. Christine Roos - Cent

3. Malin Fröberg - All for you

4. Elin Borg - Cejlon

5. Matilda Sellergren - Quality


Stort grattis till er!Dressyrlaget till student-SM: Christine Roos, Matilda Sellergren och Elise Arnberg!

Hopplaget till student-SM: Malin Fröberg, Victoria Malmlund och Elin Borg!Sommaravslutning 27 maj

Den 27 maj samlades vi på Rackarberget för en sommaravslutning med grillning och lekar.

Promovering 1 juni

Den 1 juni utförde UARK sitt årliga hedersuppdrag och hälsade alla välkomna till promoveringsbalen på Uppsala slott. Dagen bjöd på strålande sol och hästarna skötte sig exemplariskt!

Akkadagen 23 september

UARK var som vanligt med och utmanade ridlärarna som en programpunkt under Akkadagen. I år blev den en fartfylld duell i working equitation. Eftersom vi vunnit så mycket så lät vi ridlärarna ta hem segern i år. På programmet fanns även voltigeuppvisning samt riddarspel med Celeres Nordica

Pubkväll 23 oktober

Denna gång sångs vi på Upplands nation. Det blev lite brädspel blandat med god dryck och hästprat.

Spelväll i stallet 1 november

Lagom till stipendiegruppen ridit klart sin lektion plockade vi fram stallets hästspel och bjöd på mackor och fika.  Kul att så många var med!

Clear round hoppning 11 november

Det blev en mysig och rolig hopptävling en grå söndag i november. Alla hästar och ryttare skötte sig super och det blev många rosetter! Stort tack till alla deltagare för att ni hjälpte till med banbygge och gjorde att allt flöt på så bra.

Prova på voltige 15 november

Ett glatt gäng UARKare tog bussen ut till Danmarks Edeby och Uppsala Voltigeklubb! Där fick vi ett varmt välkomnande av linförare, ett helt voltigelag som kommit för att träna oss samt den fantastiska hästen Disel. Det dröjde inte länge innan vi drillades i olika uppvärmningsövningar och stretching och sedan blev det flera olika vändor på Diesel med övningar i både skritt och galopp och jisses vad svårt det var! Hela gänget åkte hem med stora leenden då detta var bland det roligaste vi gjort! Stort tack till det härliga gänget på Uppsala Voltigeklubb! Detta gör vi gärna om!

Hubertusmiddag 17 november

Alla festsugna UARKare samlades för årets finsittning. Vi är nämligen inte bara bra på häst utan även fest. Det blev en mycket lyckad kväll full med god mat, sång, skratt och lekar. De som ville fortsadde sedan festande med dans på nation inpå småtimmarna

Sweden International Horse Show 29 november

Ett stort gäng UARK:are och TTH:are (våran systerklubb från Stockholm) tog sig till Friends arena för att se den fartfyllda inomhusfälttävlan. Vi hann även med att klappa alla hästarna på stallbacken och shoppa på mässan. Mycket skoj, vi kommer tillbaka nästa år igen!

Pubkväll 18 september

Det blev stor uppslutning på terminens första pubkväll! Både nya och gamla ansikten dök upp för att äta och prata häst. Kul tycker vi och hoppas få se mer av er alla på höstens aktiviteter!

Julbord på IKEA 11 december

Terminen avslutades traditionsenligt med julbord på IKEA. Vi åt tills vi mådde illa och sen lite till. Supermysig kväll och UARk önskar alla en riktigt god jul så ses vi i januari!

Boxskylt

Som tack för bra samartbete med Akademistallet och som lite reklam för föreningen har UARK sponsrat en box under ett år. Den fina skylten sitter numera på Oxers box

Dressyrtävling med adventsmys 9 december

Lagom till andra advent var det dags för terminens dressyrtävling till tonderna av julmusik! Ridskoleryttarna red alla LB:11och vi hade privatryttare i LC:2, LB:1 och LA:1. Vann gjorde Linda Taxén och Vasco, följt av Maria Lindqvist och Mix på andra plats. Linda kammade även hem dagens åtråvärda julutklädnadspris. Tävlingsdagen avlsutades med vad som deltagarna kom överens om nog var UARKs bästa fika någonsin. Och det säger ju en hel del! Stort tack till alla deltagare för fina ritter och hjälteinsatser i staketbygge! Det är tack vare att ni är så fantastiska som våra tävlingar kan genomföras.