Arkiv 2016


Reccemässa

Den 15 januari Var UARK på plats vid universitetshusets

reccemässa för att träffa  de nya studenterna. Vi pratade med många hästintresserade reccar som vi hoppas få se mer av under terminen.

Årsmöte

Den 14 januari var det dags för årsmöte i Smålands bibliotek. Intresset var återigen rekordstort och en ny styrelse valdes, bestående av nio ledamöter och två suppleanter. Stort grattis och lycka till!

Laghoppning

17 januari bjöd UARK in systerklubben UVFK och ungdomssektionen till en laghoppning på studentvis, dvs med lottade hästar, stilbedömning och knock-out system. Varje lag tävlade även i en "pimpklass" där det gällde att göra en av grundomgångshästarna så snygg som möjligt. Dagen avslutades med fika och prisutdelning. Individuell segrare blev Ingrid Johansson från U:sek och UARK segrade både i lag- och pimpklassen.

Pubkväll

4 Februari samlades ett stort gäng UARKare på Smålands nation för årets första pubkväll. Det dök upp både nya och gamla ansikten, vilket var jättekul. På det hela taget en mycket trevlig och lyckad kväll.

KM hoppning

Den 28:e februari var det dags för klubbmästerskap i hoppning med SM kval. Hinderhöjden låg på ca 80 cm och femton ryttare tävlade på lottade hästar. Stort grattis till vinnaren och nya klubbmästaren Mona Rosén på Hurt! Vi säger även grattis och lycka till till UARK:s hopplag till SM.

KM dressyr

På självaste alla hjärtans dag var det dags att göra upp om årets KM-titel i dressyr samt ett spännande SM-kval. Vinnare blev Lisa Sohlberg med Fittipaldi. Stort grattis! På bilden här bredvid kan ni se Linda och Mix samt Matilda och Vasco! Dagens program var LB:3 och alla skötte sig galant, vilken härlig förmiddag!

Gothenburg Horse Show

Påskhelgen 25:e - 27:e mars bjöd Göteborgs Akademiska Ryttarsöllskap (GARS) in Sveriges alla studentryttarföreningar till en helg i Göteborg. På schemat stod sittning, utgång, diskussioner om föreningsverksamheten och såklart hästundergållning i världsklass! Göteborg Horse Show bjöd på två världscupfinaler, spännande gymkhana, massor med schopping och mycket mer! Det var fantasiskt roligt och extra skoj att lära känna de andra studentryttarna lite bättre. UARK tackar GARS som gjorde ett jättejobb och hoppas att det kan bli en årlig tradition.

Student-SM

UARK stod som värdar för årets student-SM. Det blev en fantastiskt lyckad helg med soligt väder och många fina ritter. Till grundomgången lånade vi ridskolans hästar som verkligen skötte sig super. Vi välkomnade även en ny förening, TTH (Teknoliger Till Häst, från KTH) in i vår studentryttarvärd, kul! Resultatmässigt var det verkligen dressyrens år i år för UARK. Dressyrlaget kammade hem segern med samtliga ryttare i semifinal och vi hade även Lisa Sohlberg som knep det individuella SM-bronset och My Persson på en femteplats. Bra jobbat! I hoppningen gick en ryttare till semifinal och i den kombinerade klassen blev det silver till UARK.

Doktrospromovering

Den 27:e maj var det återigen dags för styrelsens årliga hedersuppdrag: att stå med hästar och fanor på slottet för att välkomna gästerna till promoveringsbalen. Trots blött väder ställde hästarna Omega, Pernod, Kronos och Fittipaldi troget upp. Vi fick dessutom finbesök av världens bästa Elin och av tidigare ordförande Anna-Karin, som flugut hit från Chicago för att promoveras. Efteråt blev det pizzaätning i balklänning och sedan dans på balsläppet ända tills de stängde.


 Akka-dagen


Den årliga tvekampen mellan UARK och UVFK hölls i semptember. Vi var som alltid otroligt taggade men UVFK tog segern i år.

Nästa år planerar vi att ta tillbaka pokalen!Sommaravslutning

Årets sommaravslutning blev en härlig eftermiddag med grillning i Ekoparken. Vi tävlade i "frukt- och grön-SM", spelade kubb och åt kladdkaka. Kul att så många dök upp och njöt av solskenet.

 SAIFs årsmöte


Dagen avslutades med volleybollspel och en galamiddag på nation. Dagen efter höll UARK ett föredrag om student-SM, som vi anordnade i maj det här året. En mycket lyckad helg. UARK tackar SAIF för ett välordnat event!

Hubertusmiddag


Fredagen den 11 november var det dags för UARKs årliga Hubertusmiddag. Det bjöd på en trerätters och god dryck. Under kvällen sjöngs det en hel del, både kända studentvisor och hästssånger.

Sweden International horse show


I torsdagen den 24 november var UARK i Stockholm för att kika på inomhusfältävlan och stjärnornas hoppning på Stockholms International Horse Show. En mycket lyckad kväll som bjöd på mycket spänning och härlig shopping på mässan!

Dressyrtävling


Årets sista uppsuttna aktivitet var en dressyrtävling. Programmen som red var LC:1, LB:1 och privatryttare fick chansen att starta LA:1. Här är en bild på Armani (kallas också Arne) som Amanda Rosell red ihop 72 % på och därmed vann sin klass!