Arkiv 2012

Den 13/1 var UARK med på Uppsala Universitet årliga Recce-mässa för alla nya studenter.


Årsmöte

Den 21 februari hölls UARKs årsmöte i biblioteket på smålands nation. Vi är glada att kunna hälsa fyra nya styrelsemedlemmar välkommna!


SRNC Belgien 14-17 mars

Ett helt lag samt extraryttare deltog i Belgiens SRNC. Sanna Andersson från UARK var med i det svenska laget!


Klubbmästerskap med kval till SAM

Tävlingarna gick av stapeln den 25 mars och var dessutom ett kval för att ta ut Uppsalas lag till SAM. Dagen började med dressyr, LB:3, och fortsatte med hoppning, 80 cm med stilbedömning. Tio ryttare red dressyr och lika många startade i hoppningen. Vi fick se många fina ritter under dagen!

Klubbmästare i dressyr blev Anna-Karin Palm och Fittipaldi, och samma titel i hoppningen fick Cecilia Gullström och Vasco. Vi är mycket nöjda med tävlingarna och är särskilt glada att intresset var så stort!

Ridkurs

Från mitten av mars till mitten av april pågick en liten ridkurs på Akademistallet i Kvarnbo. Instruktör var Jacqueline Svensson På bilden är Lauritz, Diego, Vasco, Omega och Charlie med ryttare från UARKs ridgrupp.

Hoppträning inför SAM

Hopplaget samt extraryttare hade en hoppträning inför SAM 2012. På bilden är hästarna Romo, Vasco, Nell, Jocke, Lauritz och Charlie.

Svenska Akademiska Mästerskapen i Uppsala 2012

Under helgen 11-13 maj anordnade UARK Svenska Akademiska Mästerskapen i ridning. Tävlingarna hölls på Upplands-Västmanlands fältrittklubb, UVFK. Totalt deltog fem akademiska ridklubbar i mästerskapet. De gästande klubbarna kom ifrån Umeå, Karlstad, Linköping och Lund. Det gick väldigt bra för Uppsalaryttarna! En andraplacering individuellt i dressyr fr Anna-Karin och en förstaplats för F individuellt i hoppning. Dessutom tog UARKs lag förstaplatsen i dressyrlagklassen och i hopplagklassen. Sammanlagt, hopräknat samtliga resultat från både hoppning och dressyr, kom UARK på en andraplats!


Vi i UARK är mycket nöjda med Svenska Akademiska Mästerskapen 2012 och vill tacka alla deltagare för mycket fina ritter och en jättetrevlig helg! Det har varit väldigt roligt att anordna en så stor tävling och vi är väldigt tacksamma för all hjälp vi fått. Vi vill särskilt tacka ridinstitutionen vid Uppsala Universitet och vår inspector equiandi, Marianne Andersson för stöd och hjälp. Vi vill också rikta ett varmt tack till UVFK och Uppsala Akademistall AB med ridskolechef Karin Agenäs. Tack också till alla hästägare och alla funktionärer, framförallt UVFKs ungdomssektion hjälpt oss med ridskolans hästar.


SRNC Rumänien 17-20 maj

Ett helt svenskt lag och en extraryttare deltog i Rumäniens SRNC-tävlingar. Cecilia Gullström från UARK var med. Det svenska laget hamnade på en tredjeplats i dressyren och fick en bra placering kombinerat hoppning och dressyr!


Promovering

Den 1 juni var universitetets högtidliga promovering. Ryttare och fanbärare från UARK samt hästar från UVFK fanns på plats utanför slottet då gästerna anlände till middagen.

WUEC Tyskland 22-26 augusti

Student-VM i ridning anordnades i Aachen, Tyskland, 22-26 augusti. Det var fantastiskt roligt att Sverige kunde delta med ett lag, och vi i UARK är stolta över att ha med en UARKare! Landslagstruppen i sin helhet bestod av Sanna Andersson (UARK), Jocelin Lillienau, Maria Svantemark och Erica Swartz (LARS).

Recce-mässa

Den 31 augusti träffade vi en massa hästintresserade studenter vid Uppsala Universitetets minimässa i universitetsaulan. Vi hoppas på att se många av er i höst!


Akka-dagen

Den 9 september anordnade UVFK en dag full av uppvisningar och aktiviteter på anläggningen. UARK hade en liten informationsmonter på plats.


Prova-på ridning

I samarbete med UU:s ridinstutition anordnades en prova-på-ridning den 16 september på Akademistallet. Det blev en trevlig eftermiddag och det var jätteroligt att det var så många som ville vara med!

Den 18 september gick vi igenom UARKs arkiv, dvs. alla gamla UARK-dokument och annat som sparats genom året.


Infokväll

Den 25 september samlades ett gäng hästintresserade på Akademistallet för att få reda på mer om UARK! Vår inspector, Marianne, berättade om ridinstitutionens och UARKs historia och om det stundande 350-års jumileumet som firas nästa år. Därefter presenterades delar av styrelsen, UARKs aktiviteter och internationella tävlingar.


Klubbtävling i hoppning

En regnig höstdag, närmare bestämt den 14 oktober, anordnades en hopptävling. Totalt var det 12 starter. Hinderhöjden var ca 70-80 cm och bedömningen var stilbedömning. På studenttävlingar rider alla på lånade hästar som lottas till deltagarna på tävlingsdagen. Som vanligt var vi på Akademistallet och lånade deras fina ridskolehästar! Vann gjorde Sanna Andersson och Nell. På bilden Lauritz, Vasco, Nell, Rob Roy, Cejlon och Romo med samtliga deltagare på höstens hopptävling. Med på bilden är också vår inspector Marianne!

Ridkurs

I oktober startade en kort ridkurs på fem gånger. Ridkursen hölls på UVFK på ridskolans hästar och instruktör var Jacqueline Svensson. Vi som red var mycket nöjda med kursen! Vi vill också tacka ridinstitutionen för generös sponsring. På bilden Fittipaldi, Waterloo, Nell, Vasco, Lauritz och Omega med deltagare på höstens ridkurs.


Hubertusmiddag

Högtidsdräkt, tre-rättersmiddag, sång, dans, lekar och härliga gäster bidrog till en fantastisk hubertusmiddag den 17 november.


Glöggafton

Som avslutning på terminen återupptogs den gamla UARK-traditionen "glöggafton". Det blev en mycket trevlig kväll med riktig julstämning!


Silver league SRNC world finals i Norge

Över nyår, 29 december 2012-1 januari 2013, annordnades SRNC finalerna i norska Drøbak. Ett stort grattis riktar vi till det Svenska laget som vann lagklassen i både hoppning och dressyr och därmed stod som segrare i Silver League SRNC World Final! Detta betyder att Sverige är direktkvalat till golden league SRNC-finalen 2013. Vi är extra glada att UARKs Sanna Andersson var med i laget och bidrog med fina resultat. Sanna kom 4:a i hoppningen, 13:e i dressyren och på 5:e plats i den kombinerade klassen. Laget bestod också av Maria Svantemark och Hillevi Eilard från LARS.