Arkiv 2011


Under verksamhetsåret 2011 hade UARK 51 medlemmar varav alla utom 5 var medlem i såväl UARK som UVFK. UARK genomförde en rad aktiviteter, särskilt värda att nämna är två ridkurser i samarbete med Uppsala Universitets ridinstitution på UVFKs anläggning med ridskolans hästar och instruktörer. I april genomfördes en mycket uppskattad och välbesökt clinic med den internationella hoppryttaren Linda Heed. Under Akka-dagen i september hade UARK en liten monter samt hjälpte till under dagen.


I våras genomfördes UARKs klubbmästerskap samt uttagning till Svenska Akademiska Mästerskapen (SAM). Jennie Bäck och Milton tog hem dressyren och hoppningen vanns av Karin Sjöstedt och Sander. Under SAM deltog sju av UARKs medlemmar med mycket goda resultat. UARKs medlemmar har varit med och representerat Sverige och UARK vid internationella studenttävlingar på Irland, i Italien och England.


Under året har UARKs styrelse även varit styrelse för Svenska Akademiska Ryttarförbudet, SAR. Uppsala studentkårs tidning, Ergo, skrev en artikel om UARK och Akademistallet i samband med klubbmästerskapet.Den 14/1 var UARK med på Uppsala Universitet årliga Recce-mässa för alla nya studenter.


SRNC -Student Riders Nations Cup på Irland

I mars var Sanna Andersson på Irland och tävlade för UARK och Sverige med mycket goda resultat.


Ridkurs

En kort ridkurs på tre gånger anordnades för UARKare i april. Lektionerna reds på Akademistallet, fredagar kl 18.00, för ridledare Lisa. På bilden är Camaro, Diego, Sander, Fittipaldi, Charlie och Vasco med ryttare.


UARKs klubbmästerskap i hoppning och dressyr

Den 3 april gick UARKs klubbmästerskap i hoppning och dressyr av stapeln. Detta var också ett kval till de Svenska akademiska mästerskapen, SAM, som är ett student-SM där UARK och Sveriges andra akademiska ridklubbar deltar. Uppsala studentkårs tidning, Ergo, har skrivit en artikel om när UARK hade klubbmästerskap och även om Akademistallet och dess historia.

Hoppclinic med Linda Heed

Den 18 april kom den internationella hoppryttaren Linda Heed till Akademistallet där hon höll en mycket uppskattad clinic. UARK tackar Linda för en mycket lärorik kväll med många bra övningar och tips! Vi vill också tacka de duktiga ryttarna, den fantastiska publiken och hjälpsamma UVFK.


Svenska Akademiska Mästerskapen

Helgen 13-15 maj åkte sju av UARKs medlemmar ner till Lund och deltog i Svenska Akademiska Mästerskapen, SAM. I år var LARS värdar och tävlingarna hölls på Lunds Civila Ryttarförening. Det var en mycket trevlig helg med fina hästar och duktiga ryttare. UARKs båda eminenta lag vann mix-klassen, hopplaget vann laghoppningen, och dressyrlaget kom tvåa i lagdressyren. Dessutom blev det många bra placeringar individuellt. Totalt deltog fem akademiska ridklubbar. Vi tackar LARS för en mycket välordnad tävling!

Fälttävlan på UVFK

Upplands-Västmanlands Fältrittklubb (UVFK) som är UARKs "moderklubb" anordnar varje vår en fälttävlan för häst och ponny på anläggningen Akademistallet i Kvarnbo. Årets upplaga gick av stapeln 21-22 maj och några UARK:are var på plats som funktionärer.

Promovering

Fredag den 27 maj var det dags för universitetets högtidliga promotion. Innan promoveringsmiddagen var Akademistallets hästar och ryttare samt flaggbärare från UARK utanför slottet för att representera Uppsala Universitets ridinstitution.


Recce-mässa

Universitetet anordnade en mini-mässa utanför universitetsaulan för att välkomna alla nya studenter. Detta var den 26 augusti och UARK var på plats och pratade med flera hästintresserade studenter.


Akka-dagen

Den 28 augusti anordnades Akka-dagen ute på UARKs moderklubb UVFK. Allt från ponnyridning och agility till maskeradhoppning och kadriljuppvisning fanns på programmet. UARK hade en liten "monter" med bildspel och information om föreningen och hjälpte till under dagen.

Info och planeringsmöte

Den 14 september samlades ett litet gäng i samlingssalen på UVFK för att bland annat planera terminen och få veta mer om UARK. Kvällen började med att ridinstutitionens inspektor (Inspector equitandi) Marianne berättade om UARK och ridinstutitionens historia, därefter presenterades styrelsen och Kinna pratade om vad föreningen är idag och planerna för hösten. Kvällen avslutades med fika och diskussion kring kommande aktiviteter.


SRNC Italien (Sardinien) 8-11 september

Sanna Andersson från UARK och Ida Lillienau från LARS representerade Sverige i Italiens SRNC.

Ridkurs

Under fem hösteftermiddagar har en kort ridkurs pågått. Lektionerna reds på Akademistallet för ridlärare Marie. På bilden är hästarna Mesk, Omega, Fittipaldi, Paddington, Pernod och Rob Roy med ryttare.SRNC England 29 december 2011 - 1 januari 2012

Varje år anordnas flera Student Riding Nations Cup tävlingar (SRNC) av det internationella studentryttarförbundet AIEC. Årets final gick i England över nyår. Denna gång deltog ett helt svenskt lag plus en extraryttare i finalens silverliga. Vi gratulerar till fina rundor och bra resultat!