Arkiv 2013

Den 18/1 var UARK med på Uppsala Universitet årliga Recce-mässa för alla nya studenter.


Årsmöte

Den 6 februari hade UARK sitt årsmöte på V-Dala nation. Det var god uppslutning på mötet och vi välkomnar två nya ordinarie styrelseledarmöter samt två suppleanter!


Klubbtävling i dressyr

Årets första tävling var en dressyrtävling som gick av stapeln den 24 februari. Denna gång reds ett program där fokus låg på ryttarens prestation vilket vi hoppas blir jämnare eftersom hästarna lottas ut till deltagarna. Det blev en trevlig dag med många fina ritter! Totalt var det 12 stater. Vann gjorde Anna Karin Palm och Fittipaldi.


Klubbmästerskap med kvaltävling till SAM

Söndagen den 14 april arrangerades UARKs klubbmästerskap i hoppning och dressyr. Tävlingarna var också kvaltävlingar med avsikt att ta ut ett lag i hoppning och ett i dressyr till Svenska Akademiska Mästerskapen, SAM, som går i Linköping 4-5 maj. Klubbmästerskapet hölls på Akademistallet och hästarna lottades till deltagarna på tävlingsdagen. Klasserna var dressyr LB:3 (2007) med både programbedömning och dressyrryttartestbedömning samt hoppning 80 cm med stilbedömning. Klubbmästare i dressyr blev Sara Setterqvist och Fittipaldi och klubbmästare i hoppning Camilla Randström och Jocke.


Kort ridkurs

Med hjälp av UUs ridinstitution anordnades en kortkurs på fem tillfällen under våren. Kursen var inriktad på dressyr och instruktör var Mikaela Karlsson.


Student-SM (SAM) i Linköping

Den 4-5 maj arrangrades student-SM i ridsport av Linköpings Akademiska Ridklubb, LARK, på Linköpings fältritklubbs anläggning. Till Linköping åkte ett hopplag, ett dressyrlag och två supportrar. På lördagen gick hoppningen och kvällen avslutades med en ryttarfest på Nationenas hus. Dressyren gick på söndagen och helgen avslutades med prisutdelning. Individuellt kom UARKs ryttare Matilda Åberg Lindell på fjärdeplats och Camilla Randström på femeplats i hoppningen! Hopplagetkom tvåa i laghoppningen, och i den kombinerade lagklassn kom UARKs ryttare på en tredjeplats! UARK tackar LARK för en välarrangerad tävling och en trevlig tävlingshelg!

Promovering

Fredagen 31 maj hade vi vårt traditionsenliga högtidsuppdrag, - att stå med hästar och fanor vid slottet när gästerna anländer till promoveringsmiddagen!


Reccemottagningar

Höstterminen började med medverkan på två reccemässor. Vi var i universitetsaulan den 30 augusti och på TekNats Stingfestival 31 augusti. Riktigt trevligt att prata med så många nyblivna studenter, vi hoppas på att se många av er framöver!


Hindermålning

Nu är nya UARK-hindret klart, med glänsande grönvita bommar och infångare med fina UARK-loggan.

Uppsala universitets ridinstitutions 350 års jubileum

Den 12 september firades ridinstitutionens 350års jubileum storslaget med svans och elegans! Dagen började på Museum Gustavianum där jubileumsboken presenterades. Det fanns också möjlighet att titta på den fina utställningen om ridinstitutionen. På eftermiddagen var det show på Akademistallet med kadrilj, dressyruppvisning, hopptävling, riddarspel och en massa annat. Kvällen avslutades med en sittning på Värmlands nation.
Dressyrclinic med Gustaf Svalling

Söndagen den 6 oktober hade vi Gustav Svalling på besök på Akdemistallet för att hålla en clinic. Temat var "Hur tänker dressyrdomaren?". En mycket trevlig clinic med intresserad, aktiv publik och duktiga ryttare som förevisade. Tre ekipage var med och red programmen LB:3, MsvC:1 och MsvA:1.Prova-på Ridning

Söndagen den 6 oktober kl 14.00 anordnades prova-på ridning på Akademistallet. Denna gång var det rekordhögt söktryck på platserna och nära 30 studenter och universitetsanställda fick chansen att prova på att sitta till häst. En mycket trevlig dag!


Infomöte

Efter prova-på ridningen hade vi ett infomöte på Akademistallet. Roligt att det var så många som kom och fikade och lyssnade på vad UARK är och vad vi har för planer för framtiden. Styrelsen hoppas på att se många av er igen!


Akkadagen

Den 13 oktober anordnade UVFK sin traditionsenliga Akkadag. Dagen var full av uppvisningar och tävlingar. UARK tävlade mot UVFK i en rafflande hopptävling som efter mycket jämna rundor slutade med blågula rosetter till de duktiga ekipagen från UARK.

Hopptävling

UARKs numer traditionella hösthoppning gick av stapeln den 20 oktober. I årets upplaga var det fjorton startande, jätteroligt att så många ville vara med! Klassen var 80 cm med stilbedömning. Efter många fina ritter stod Sanna Andersson och Lauritz som vinnare. Tack också till alla som var med och hjälpte till!Hubertusmiddag

Som traditionen bjuder anordnades även detta år en fantastisk hubertusmiddag i november!


Glöggafton

För andra året i rad tog vi upp den gamla UARK-traditionen med en glöggkväll i december. Trots snöstorm blev vi ett litet gäng och vi hade en mycket trevlig kväll!Akademistallet för musikhjälpen och julpyntning av stallet

Den 14 december mellan kl 10-13 stod dörrarna till Akademistallet öppna för julpyssel och julpyntning av stallet med UVFK, UARK och ungdomssektionen. Akademistallet hade under veckan en insamling till musikhjälpen och även under dagen kunde man bidra till insamlingen. UARK passade även på att utse årets UARK-häst som blev "den långbenta larven" Lauritz för hans goda prestationer under årets tävlingar och evenemang. Hans box blev självklart dekorerad i grönt och vitt!

Styrelsemöte med julbord

Liksom förra året avslutede vi terminien med styrelsemöte på IKEAs julbord.