Arkiv 2019

Prova-på-ridning 27 januari

Den 27 januari anordnade vi en prova-på-ridning på Akademistallet. Även detta år var intresset stort och vi hade sammanlagt 24 deltagare. Hästarna skötte sig utmärkt och deltagarna var nöjda.

Pubkväll 5 februari

Den 5 februari samlades vi ett gäng på Uplands nation. Vi åt gott och pratade mycket häst!

Spelkväll 28 februari

Den 28 februari var det dags för årets första spelkväll i stallet. Fikat dukades upp och vi spelade Hästminne!

Pubkväll 18 mars

Den 18 mars samlades vi ett gäng på Uplands nation och åt gott och pratade häst!

Årsmöte 12 februari

Den 12 februari var det dags för årsmöte på V-dala nation. Under kvällen valdes en ny styrelse och efter mötet stannande ett gäng för att avnjuta lite mat. Vi tackar alla medlemmar som kom och hälsar nya styrelsen för året 2019 välkommen.


Till den nya styrelsen valdes:


Ordförande: Marika Traneus

Kassör: Elise Arnberg

Representant i UVFKs styrelse: Malin Fröberg

Ledamöter: Ronja Ahlberg, Rebecca Malmlund, Maria Lindqvist och Annica Tjern

Suppleanter: Matilda Sellergren och Linda Taxén

Klubbmästerskap i hoppning och dressyr 10 och 17 mars

Årets klubbmästerskap gick av stapeln under två söndagar i mars. Hästarna skötte sig utmärkt och vi fick se många fina ritter.


Dressyr 10 mars

1. Susanne Åberg - Quality

2. Ronja Ahlberg - Cent

3. Linnéa Hyensjö - Vasco

4. Elin Kahn - Cejlon

5. Maria Lindqvist - Quality


Hoppning 17 mars

1. Susanne Åberg - Dino

2. Hilda Andersson - Mix

3. Matilda Sellergren - Armani

4. Andrea Carlsson - Oxer

5. Ellinor Fuglsang - Pozel


Harriets pris (kombinerat dressyr och hoppning)

Susanne Åberg


Vi gratulerar de placerade!


Dressyrlaget till Student-SM består av:

Ronja Ahlberg, Linnéa Hyensjö och Elin Kahn


Hopplaget till Student-SM består av:

Hilda Andersson, Ellinor Fuglsang och Elise Arnberg


Utöver lagen har UARK även en garanterad individuell plats

i vardera gren. I hoppningen går den till Beatrice Erkers och i dressyren Maria Lindqvist. UARK fick ytterligare en individuell plats i dressyren som går till Norea Normelli.


Pubkväll 9 april

Den 9 april samlades vi ett glatt gäng på Uplands nation och åt gott och pratade massor med häst!

SM-kickoff 26 april

Den 26 april samlades det gäng som skulle åka på Student-SM hos Linda för att äta pizza, umgås och skriva spex till SM-sittningen. Det blev en mysig kväll och vi fick till en bra början på vårt spex. 

SM-träning 28 april

Den 28 april anordnade vi en SM-träning där våra lagryttare samt individuella ryttare i båda grenarna fick möjlighet att träna lite extra inför SM. Dressyrgänget och hoppgänget fick vardera en timmes träning för Eva Sköld.


Marknadsföring på SLU 9 Maj

Torsdagen den 9 Maj var vi på SLU och pratade om föreningen. Vi bjöd på kaffe sponsrat av Lindvalls kaffe och godis. 

Sommaravslutning 17 maj

Fredagen den 17 maj hade UARK sommaravslutning med grillning och lekar! Det blev en trevlig kväll med ett härligt gäng och fint väder! 

Välkomstmässa 30 Augusti

Den 30 Augusti var UARK på plats på välkomstmässan och hälsade alla nya studenter välkomna! Det var mycket nya studenter på plats och vi hoppas möta många på UARKs framtida aktiviteter!   

Clinic med Eva Sköld 15 September

Den 15 september hölls en lärorik clinic med Eva Sköld på Akademistallet. Fyra stycken medlemar i UARK var med och red. Clinicen handlade mycket om skolbokens grunder och hästarnas starka och svaga sidor samt hur Eva tänker när hon köper in hästar till ridskolan. Mycket lärorikt! 

Pubkväll 17 September

Den 17 september samlades vi ett glatt gäng på Göteborgs nation och åt gott och pratade massor med häst! Senare på kvällen vart det även quiz! 

Akkadagen 22 September

22 september genomförde Akademistallet det årliga evenmanget Akkadagen med den tillhörande tävlingen mellan UARK och UVFK. Tävlingen bjöd på en gymkhanainspirerad bana med fokus på fart där UARK stod som slutlig segare!! 

Vårpromovering 24 maj

Den 24 maj hade UARK tillsammans med hästarna sitt årliga hedersuppdrag, att hälsa alla gäster till den årliga vårpromoveringen välkomna. Trots lite regn skötte sig alla alldeles utmärkt, särsklit hästarna som stod med toppade öron!

Prova på-ridning 29 september

Den 29:e september arrangerade UARK tillsammans med Akademistallet återigen den populära prova på-ridningen för studerande eller anställda via UU/ SLU.


Oerhört modiga ryttare och duktiga hästar deltog! Eventet avslutades med fika. 

Spelkväll 17 oktober

Torsdagen den 17:e oktober arrangerades en liten mysig sällskapsspelkväll i stallets samlingsrum. UARK bjöd på hembakat fika och en rond i spelet "Hästminne".

Pubkväll 5 november

Den 5:e november samlades ett helt gäng från UARK på Upplands nation för ett trevligt pubhäng! God mat och dryck varades med mycket prat om häst (mestadels...) men även om lite annat skoj som studentlivet kan innebära.

Hubertussittning 22 november

En höstlig fredag med regnet utanför, samlades UARK för en tre-rätters middagsbjudning! Det skålades och sjöngs visor intill midnatt och några tokmätta,festsugna UARKare styrde sedan vidare till nation för dans inpå småtimmarna.

Kortkurs för studerande i november

Under 4 st ridtillfällen, lördagarna 9/11, 16/11, 23/11 samt 30/11 pågick en kortkurs för studernande i samarbete med Akademistallet.

Kursen vände sig i första hand till studenter som inte redan red regelbundet på Akademistallet. Kul!

Sweden International Horse Show 28 november

Den 28/11 åkte ett taggat gäng UARK till den årliga hästfesten Sweden International Horse Show i Friends Arena! De hejade på den fartfyllda "action night" och gick på mässa!

Student-SM 3-5 maj

Helgen 3-5 maj var 14 UARK-medlemmar nere i Lund för att delta i Student-SM 2019. Vi fick se många toppenfina ritter, men tyvärr var det inte riktigt vår helg tävlingsmässigt. Däremot var vi bäst på att heja och vann för tredje året i rad det ärofyllda hejarklackspriset!Julbord på IKEA 12 december

Den 12:e december samlades ett hungrigt gäng UARKare för ett stämningsfullt och smarrigt julbord på IKEA. 


Snart är julen kommen!


Klubbtävling i dressyr 8 december

Den 8:e december, lagom till 2:a advent, gick UARKs årliga klubbdressyr av stapeln! Ekipagen var juligt uppklädda, allt från julgranar, snötomtar, julnissar till självaste Lucia!

Priser delades ut till de prydligaste ritterna samt ett särklit pris för juligaste utklädnad!


Självfallet avslutades dagen med ett 2:a adventsfika. Tack till Akademistallet för lån av otroligt snälla och fantastiska hästar!

Årets UARK-häst 2019

Av gediget engagemang från UARKs medlemmar blev trogna Quality framröstad till årets UARK-häst! Grattis fina Quality!


Här är hans fina motivering:

Quality har under året som gått verkligen visat att han är en häst att räkna med. Han lyckades knipa två rosetter på KM i dressyr OCH leverera en felfri runda i hoppningen, något ingen annan häst lyckats med under året. Utöver detta är han en otroligt trevlig häst att ha och göra med i stallet och, som trots bristen på ett öga, alltid charmar tvåfotare med glimten i ögat. Quality har utan tvekan visat att han har det som krävs för att bli årets UARK- häst!


Tack till Akademistallet för detta år och lån av era fantastiska fyrbenta trogna vänner!