Arkiv 2020

Pubkväll 30 januari

Den 30:e januari samlades ett gäng UARKare på Upplands nation för terminens första pubkväll! God mat och dryck varvades med quiz och en hel del hästsnack!

Spelkväll 20 februari

Torsdagen den 20:e februari samlades ett glatt gäng UARKare och andra hästintresserade i Akademistallets samlingsrum för en rafflande spelkväll med fika!Prova på-ridning 2 februari

Den 2:a februari anordnade UARK tillsammans med Akademistallet årets första prova-på-ridning! Inresset var även detta år stort med förväntansfulla och modiga deltagare! Akademistallets hästar skötte sig som alltid alldeles utmärkt!

Tävlings-pub 6 mars

Den 6:e mars samlades ett hungrigt och glatt hästintresserat gäng på Upplands nation för pub-häng! Temat för denna kväll var information kring UARKs kommande tävlingar, KM och Student-SM. Pubkvällen var uppskattad och vi hoppas även få se många tävlingssugna ryttarstudenter på kommande tävlingar nu i vår!

Klubbmästerskapen i dressyr 29 mars

Den 29:e mars en solig förmiddag anordnades klubbmästerskapen i dressyr 202O! Det bjöds på många prydliga ritter utav ekipagen och slutligen korades årets klubbmästare i dressyr- grattis Linnéa Hyensjö!


Totalt placerade KM i dressyr:

1. Linnéa Hyensjö - Awiator

2. Norea Normelli - Awiator

3. Miranda Frestadius - Cent

4. Elise - Arnberg - Cent


I samband med KM skedde även uttagning till studentSM. Platserna till laget knep Linnéa Hyensjö, Norea Normelli samt Miranda Frestadius. Den individuella platsen gick till Elise Arnberg Grattis!


UARK tackar samtliga deltagare, hästar, domare och arrangörer. Extra stort tack till Akademistallet för lån av era fantastiskt fina hästar!

Klubbmästerskapen i hoppning 5 april

Den 5:e april gick Klubbmästerskapen i hoppning 2020 av stapeln! Klubbmästerskapet hölls självfallet utomhus samt utefter folkhäsomyndighetens och regeringens rekomendationer och direktiv med tanke på Covid- 19.

Prydliga ekipage i denna stilhoppning gjorde upp i kampen om årets klubbmästare- Grattis Elvira Andersson!


Totalt placerade KM i hoppning:

1. Elvira Andersson - Gerdos

2. Elise Arnberg - Armani

3. Andrea Berger Athens - Pozel

4. Ellinor Fuglsang - Pozel


I Samband med KM i hoppning skedde även uttagning till StudentSM. Platserna till hopplaget knep Elise Arnberg, Andrea Berger Athens och Ellinor Fuglsang. Individuell plats tilldelades Maria Borgström. Grattis!


Fint ridet av samtliga deltagare och stort tack till Akademistallet för lån av era fantastiska snälla och fina hästar! Även tack till vår stildomare Anna-Karin och till alla som bidragit till denna härliga ute-dag!

Student-SM 18-20/9

Helgen den 18-20/9 deltog UARK vid student-SM som detta år arrangerades av Stockholm Student equestrian club (SSEC). Det blev en rolig och trevlig helg med många fina ritter. I dressyren red Linnéa Hyensjö till sig en individuell 4:e plats and Miranda Frestadius en 7:e plats. Dressyr laget kammade även hem segern i lagklassen. I klassen kombinerat lag dressyr+hoppning red UARK till sig en andra plats. Grattis! 


Kortkurs 1/11 och 8/11

UARK anordnade en kortkurs i dressyr om två tillfällen den 1/11 och 8/11. Kursen vart mycket lyckad och vi hoppas att alla deltagre vart nöjda med kursen. 

Dressyrträning med fokus på programridning 13/12

Den 13/12 anordnades en dressyrträning för studernade med fokus på programridning uppdelat i två grupper. Träningen var oerhört lärorik och uppskattad bland deltagarna!


Julavslutning via zoom 15/12 

Den 15:e december arrangerades en covid-säkrad julavslutning via zoom. Quiz, lekar och allmänt juligt UARK-häng skapades på distans, sjäklart med gott lussefika!

Pay and jump 15/11

Den 15/11 anordanade UARK en pay and jump. Tävlingen anordnades i ett mindre format på grund av rådande omständigheter men det var lika kul ändå. Två klasser, 50cm och 70cm genomfördes. UARK tackar alla för väll genomförda ritter.

27/11 Mariannes Ryttarpris korades!

För första gången har Mariannes Ryttarpris delats ut till en student i UARK som under året särskilt utmärkt sig för god ridning, gott horsemanship och gott kamratskap. Priset utgörs av fem privatlektioner vid Akademistallet i Uppsala för valfri instruktör och inom valfritt utbildningsområde/disciplin. 


Ryttarpriset gick detnna gång till Ronja Ahlberg, stort grattis säger vi!


Årets häst 2020: Awiator och Armani!

Efter en olidligt jämn röstning mellan våra samtliga tre kandidater, Awiator, Cent och Armani, har nu årets häst(ar) korats! Ja, röstningen i år blev nämnligen oavgjord mellan Awiator och Armani(Arne) och hur fantastiskt är det inte att få kora två vinnare? Stort grattis hälsar vi dem!  Även fina Cent fick många röster som visar på att även han har gjort ett fint avtryck hos många UARK-ryttare.


Tack till alla som har röstat, nu blickar vi framåt mot ett hoppfyllt 2021!