Arkiv 2017

Årsmöte

I februari hölls UARKs årsmöte på Smålands Nation. Under kvällen valdes en ny styrelse samt en motion om medlemskapsavgift röstades igenom. Efter mötet stannande ett gäng för att avnjuta lite mat. Vi tackar alla medlemmar som kom och hälsar nya styrelsen för året 2017 välkommen.


Ordförande: Linda Taxén

Kassör: Maria Lindqvist

Styrelseledamöter: Charlotta Sahlström, Marika Traneus, Rebecca Malmlund,

Christine Roos, Line Verheij, Matilda Sellergren, Malin Fröberg

Suppleanter: Amanda Rosell, Hilda Andersson

KM i hoppning

Den 26 mars avgjordes KM i hoppning. Dagen bjöd på många fina ritter av våra duktiga ryttare. De som blev placerade var:


1. Matilda Sellergren -  Vasco

2. Victoria Malmlund - Zantos

3. Lizette  Svensson - Sashby

4. Ida Brantemar -  Mix

5. Johanna Christensen - OxerKM i dressyr

Den 2 april anordnades KM i dressyr. De som blev placerade var:


1. Ida Brantemar - Cejlon

2. Kristin Vanky - Hurt

3. Matilda Sellergren - Juma

4. Charlotta Sahlström - Heskia

5. Marika Traneus - Sashby


Tack alla ekipage för fina ritter och tack till alla funktionärer som ställde upp. Vi vill även rikta ett stort tack till personalen på Akademistallet som ställde upp med kort varsel när domaren blivit sjuk! Därmed var både hopp- och dressyrlaget uttaget till student-SM.Pubkväll i april

Den 6 april samlades en tapper skara på Östgöta nation och åt mat och hade det trevligt!

Spelkväll i stallet

Den 20 april bjöd på en  spelkväll på Akademistallet. Vi spelade hästmonopol och åt massa god fika. Kul att det var så många som kom och spelade med oss! Det var väldigt mysigt och denna aktivitet kommer vi definitivt göra om!

Student-SM i Linköping

19 - 21 maj var vi på plats på Student-SM i Linköping. Alla våra ryttare red väldigt fint men tyvärr räckte det inte till placering. Vi tog däremot hem hejaklackspriset vilket var väldigt roligt! Vi tackar Linköpings Akademiska Ridklubb för ett välordnat arrangemang och som ni ser på bilderna så bjöd Linköping på strålande väder! Vi ser redan framemot nästa års SM som även det ska hållas i Linköping. 

Vårpromovering

Den 24 maj utförde UARK sitt årliga hedersuppdrag och hälsade alla välkomna till promoveringsbal på slottet. Dagen bjöd på strålande sol och hästarna skötte sig exemplariskt!

Sommaravslutning

I början av juni hade vi en sommaravslutning. Söndagen bjöd på grillning, trevligt häng och kubbspel. Tack alla som kom! UARK önskar alla en trevlig sommar och hoppas vi ses till hösten!

Stingfestivalen

I augusti deltog UARK som vanligt vid teknolog- och datavetarmottagningens reccemässa. Vi pratade med såväl nya som gamla studenter och passade även på att lära oss lite amerikans fotboll från grannföreningen Uppsala Snakeheads.

Stipendiegrupp

UARK var på plats för att gratulera terminens ridstipendiater vid deras första lektion den 14:e september. Vi informerade om vår verksamhet och såklart gratulerade till stipendiet

Akkadagen

Den 24:e september gick den årliga Akkadagen av stapeln på Akademistallet. UARK inledde programmet och utmanade ridlärarna i en fartfylld gymkhana. Efter två spännande omgångar stod UARK som segrare och kammade hem den åtråvärda vandringspokalen. För UARK tävlade Line Verheij, Christin Roos och Matilda Sellergren. De fyrfota stjärnorna var Oxer och Nell. Tack till alla som kom och hejade!

Clear Round Hoppning

Den första oktober var det dags för klubbtävling i hoppning. Formatet var clear round och ryttarna fick önska hästar. Det blev en händelserik dag där både bommar och ryttare föll. Armani överraskade som enda dubbelt felfria häst under tävlingen och totalt delades sex rosetter ut. Tack för en rolig tävlingsdag och extra tack till alla som ställde upp som funktionärer!

Hubertusmiddag

Den 27 oktober anordnades den årliga hubertusmiddagen. Det bjöds på en god trerättersmiddag och under kvällen bjöd på lekar och en hel del sång! En del av gänget gick sedan vidare och dansade på nation!

Studentidrottsgalan

En helg i november åkte hälften av styrelsen på Studentidrottsgalan som anordnades i Stockholm. Under helgen träffade vi många andra studentidrottsföreningar. Det var workshops, seminarium och föreläsningar som bland annat handlade om styrelsearbete och hur man får fler att bli fysiskt aktiva. På kvällen var det galamiddag med god mat och trevlig stämning och olika priser delades ut. Hela helgen var fantastiskt rolig och vi åkte hem med massor av inspiration!   

Sweden International Horse Show

Första helgen i december var det dags för Sweden International Horse Show på Friends Arena. UARK var där både på torsdagskvällen och på söndagkvällen. Torsdagen bjöd bland annat på inomhusfälttävlan och på söndagen var det hoppning och en hel del show! Självklart var vi på mässan och spanade in alla fina hästsaker!

Dressyrtävling

I december hade vi dressyrtävling på Akademistallet. Tack till alla som kom och kollade på alla ekipage och deras fina ritter. Domare var Emelie Änges och det var första gången som hon dömde oss. Efter tävlingen hade vi som vanligt en mysig fikastund och eftersom det började närma sig jul drack vi glögg. Det placerade var:

 

Ridskolehäst:   

LC:1 

1. Asta - Cent

LB:1

1. Charlotta - Jocke

2. Matilda - Mix

3. Malin - Allfy

Privathäst:

LB:1

1. Malin - Fittipaldi


Julavslutning

Den 14 december samlades vi på IKEA för att äta julbord. Det flesta från styrelsen var med och även några andra som har varit med på våra aktiviter under året. Det var god mat och väldigt trevligt sällskap! Vi i styrelsen tackar för ett jättekul år!