Arkiv 2021

Uttagning till stundentSM i dressyr 9:e maj

Den 9:e maj annordnades en covidanpassad uttagning till studentSM via en dressyrlektion. Upplägget var väldigt uppskattat och liknade upplägget på själva studentSM. Tolv ryttare fick visa upp sig och bjöd på fina ritter där även hästbyte efter halva tiden ingick.


Till dressyrlaget kordaes🌟:

Miranda Frestadius

Ronja Ahlberg

Andrea Berger Athens


Reserv 1: Elise Arnberg 

Reserv 2: Lena Wilhelmsson

 

UARK tackar samtliga deltagare, hästar och domare. Extra stort tack till Akademistallet för lån av era fantastiskt fina hästar!🌸

Digital föreläsning med Felicia Grimmenhag den 19:e maj

Den 19:e maj anordnade SAR en digital föreläsning med ingen mindre än Felicia Grimmenhag för SAR:s medlemmar. Föreläsningen hette ”från sjukhussängen till elitryttare” och handlade om Felicias resa från att tragiskt förlorat sina ben i en olycka till att ta sig tillbaka upp på hästryggen som elitsatsande ryttare. Hon talade om vikten att våga utmana sig själv för att lyckas. Föreläsningen var mycket uppskattad av UARKs medlemmar och UARK tackar Felicia och SAR för detta engagemang och hoppas på flera digitala föreläsningar framöver🌸

Uttagning till stundentSM i hoppning 16:e maj

Den 16:e maj annordnades en covidanpassad uttagning till studentSM via en hopplektion. Upplägget var väldigt uppskattat och liknade upplägget på själva studentSM. Tolv ryttare fick visa upp sig och bjöd på fina rundor där även hästbyte efter halva tiden ingick.


Till hopplaget kordaes🌟:

Cecilia Karlsson

Ellinor Fuglsang

Ebba Rosenhamer Meffert


Reserv 1: Alexandra Karjel
Reserv 2: Sandra Wexén

 

UARK tackar samtliga deltagare, hästar och domare. Extra stort tack till Akademistallet för lån av era fantastiskt fina hästar!🌸

Medaljregn för UARK i StudentSM i Linköping!

Helgen 10-12e september åkte ett laddat UARK-gäng ned till Linköpng för att göra upp i årets StudentSM. Dressyrryttare och hoppryttare tillsammans med våra oslagbara supporters. En stor eloge till alla duktiga ryttare i UARK som alla genomförde fina ritter, och i år lyckades UARK med ett riktigt guldregn i dressyren!


I dressyren lyckades Ronja Ahlberg ta ett individuellt guld och Miranda Frestadius knep silvret. Vi lyckades även att försvara vårat lagguld i dressyr från förra året.

I hoppningen individuellt kom Sandra Wexén 6a och Alexandra Karjel 7a.


Vi vill tacka @linkopingsakademiskaridklubb för ett fantastiskt fint genomfört SM och alla sponsorer. Nu ser vi fram emot Student-SM på hemmaplan i vår!


 

Uteritt med UARK i Hågadalen-Nånsten 26:e september

Den 26:e september samlades ett gäng Uarkare i det fina höstvädret för en härlig uteritt tillsammans med Akademistallets fina, trygga hästar. Finns det något häärligare sätt än att avnjuta höstens vackra färger på en hästrygg runtom i Hågadalen-Nåstens naturresarvat?

Pubkväll 6:e oktober

Med lättade restriktioner vågade Uark sig på en liten pubkväll på Upplands Nation. Mycket trevligt att ses i verkligheten tyckte vi!

Pay and Jump 3:e oktober

Den 3:e oktober deltog UARK i Uvfks Pay and jump och bjöd på fina ritter! Tack Akademistallet för lån av era fina hästar🌸

WE-kurs 7:e november

Den 7:e november arrangerades en WE-kurs för UARKs medlemmar! Banor byggdes anpassat utefter deltagarnas nivå och oj så roligt vi hade, både ryttare och hästar!


Working equitation ”WE” är en av Ridsportsförbundets grenar och kommer ursprungligen från Italien, men växer kraftigt i popularitet även runtom i Sverige.

Hubertusmiddag 13:e november

En höstig lördag samlades både gamla samt nya UARKare för den årliga hubertusmiddagen! Finkläderna dammades av och tillsammans avnjöt vi en trerättermiddag. Riktigt festligt!

Sweden international horse show 28:e november

Den 28:e november, första advent, åkte ett gäng hästglada UARKare till årets horse show i stockholm!

Adventsdressyr med Klubbmästerskap 5:e december

Den 5:e december andra advent till ära gick årets Luciadressyr samt KM av stapeln. Dagen bjöd på fina ritter av både tärnor samt jultomtar.

Årets klubbmästare korades och det var Linnéa Hyensjö med ståtliga Major som tog hem segern, stort grattis!


Bästa utklädnad gick till Eva Wattrang och tomtenissen Lillebror. Otroligt fina!

Kick-off inför student-SM 2022 den 5:e december

Den 5:e december i anslutning till Lucia-dressyren samlades ett glatt gäng för att börja smida planer inför kommande års StudentSM! Och det är väl sedan länge känt att inga beslut görs på tom mage? Det lägger vi i UARK givetvis stor vikt vid och bjöd på pizza!

Tärnorna Andrea och Silver