Arkiv 2015

Reccemässa

Den 16 januari var UARK med på Uppsala Universitets reccemässa för att hälsa Uppsalas nya studenter välkomna. Vi fick chansen att prata med många nya studenter och vi hoppas på att se er på många UARK-aktiviteter framöver!


Årsmöte

UARKs ordinarie årsmöte behandlades de 3 februari. Många kom på mötet oh en rekordstor ny styrelse är invald. Styrelsen för 2015 består av nio ledamöter och två suppleanter. Vi ser fram emot ett härligt år!


Kick-off

Tisdag den 10 februari samlades ett gäng UARKare på Stockholms nation för att fira in den nya terminen och den nya styrelsen!


Clear round-dressyr

Den 22 februari ordnades en dressyrtävling med clear round-format där ryttarna önskade häst och valde mellan programmen Ryttarmärke II, LB:1 2015 och LA:1 2007. Rosett delades ut till alla ritter över 60 %. Dagen bjöd på 13 ritter med studentryttare på lektionshäst och fyra privatekipage från UVFK. Det blev en lyckad tävlingsdag!

Extrainsatt årsmöte

För att behandla revisionen och besluta om ansvarsfrihet för styrelsen 2014 hölls ett extrainsatt årsmöte den 22 februari.


Klubbmästerskap i hoppning och dressyr

Nu är KM avslutat, det blev en fantastisk tävlingsdag med rekordmånga starter och massor med fina ritter i både hoppning och dressyr! Ett stort tack till alla deltagare och till alla er som hjälpte till att bygga fram och bort så att dagen flöt på så smidigt. Och tack till tävlingens sponsorer Hästeliten och Sporren som bidrog med fina priser. Vi gratulerar klubbmästarna Hilda (hoppning) och Kristin (dressyr) samt Malin som vann Harriets pris (kombinerat hoppning och dressyr)!

Prova-på  ridning

Söndagen den 19 april deltog 24 studenter med och utan tidigare ridvana på UARKs provridning.  Det blev en härlig dag i stallet med snälla hästar och modiga ryttare. Som vanligt avslutade vi med fika. Hoppas att ni som var med är nöjda och att vi får se er på fler aktiviteter framöver!

Kortkurs

Under fem tillfällen i mars och april hölls en kort ridkurs i dressyr på fredagseftermiddagar för ridlärare Mikaela Karlsson. På bilden är Mix, Quality, Zantos, Cejlon, Kronos och Fittipaldi med kortkursryttarna.

Träning inför student-SM

Den 25 april red lagryttarna i UARKs student-SM trupp ett träningspass för Karin på Akademistallet. Tre övade de dressyrrörelser som är aktuella i SM-dressyren och tre hoppryttare övade banhoppning. Hästarna Nell, Allfy, Vasco, Cejlon, Zantos och Fittipaldi var med.

Student-SM i ridsport, Lund

Med stor laganda deltog UARK i student-SM tävlingarna i Lund. Hela sexton deltagande från UARK var på plats, varav nio ryttare och sju supportrar. Fredagkvällen inleddes med lekar och lördag morgon var det dags för SARs årsmöte. Två nya studentridklubbar har valts in; GARS (Göteborg) och ARK (stockholm). Välkomna! Efter årsmötet gick hoppningen och kvällen avslutades med en SM-fest. Dressyren gick på söndagen. UARKs hopplag bestod av Hilda Andersson, Malin Fröberg och Amanda Rosell. Desutom startade UARKs Johanna Fogelberg individuellt. I dressyrlaget red Kristin Vanky, Anna-Karin Palm och Ida Brantemar. Individuella starter i dressyr för UARK gjorde Charlotta Sahlström och Ulrika Udén.


Hoppningen gick väldigt bra med två ryttare i semifinal, och Malin som tog individuellt silver. I dressyren fanns inga marginaler på vår sida och UARKs ryttare blev utslagna med ynka tiondels procent. Totalt sett kom vårt dressyrlag trea, hopplaget vann lagklassen och vi fick SM-brons i kombinerat hoppning och dressyr. Slutligen vann vi också det mest prestigefyllda priset för bäst hejarklack! Vi är väldigt stolta över våra UARK-ryttare som alla presterat på topp och visat upp mycket fina ritter. UARK tackar LARS för en härlig tävlingshelg och en välorganiserad SM-tävling! Nu är vi taggade att anordna SM 2016 i Uppsala!

Hopptävling

Terminens sista tävling gick av stapeln den soliga söndagen den 24 maj. Ryttarna red på önskade hästar och kunde välja mellan att hoppa 60 cm eller 80 cm. Det blev många fina ritter med glada hästar och ryttare. Tusen tack till alla medverkande för att ni fick dagen att flyta på så smidigt, och kul att se så mycket publik på plats!

Avslutningsmiddag

Ett helt gäng UARKare samlades på Snerikes för att avsluta vårterminen med en trevlig middag!Högtidsuppdrag: vårpromovering

Den 29 maj var den högtidliga doktorspromoveringen vid Uppsala universitet. Fittipaldi, Kronos, Omega och Pernod tillsammans med fanbärare och ryttare från UARK var på plats för att hälsa middagsgästerna välkomna.

Reccemässor

UARK startar höstterminen med att medverka på UUs minimässa för recentiorer den 28 augusti samt TD-mottagningens STING-festival den 29 augusti. Vi har träffat så många hästintresserade studenter och vi hoppas på att få se er igen snart!

UVFKs jubileumsmiddag

UARK, tillsammans med UVFK, ordnade med en festlig jubileumsmiddag den 12 september för att fira 10 år på anläggningen i Kvarnbo! Det blev en trevlig kväll med sång, god mat och en massa hästprat!

Akkadagen

Den 13 september var det hästfest på Akademistallet! Det bjöds bland annat på uppvisningar, teater, hopptävling och riddarshow. Dessutom försvarade UARK vinnartiteln i den årliga kampen mellan UARK och UVFK i tidshoppning! En härlig dag på anläggningen med "våra" fina hästar! UARKare jobbade med serveringen, red hoppningen och byggde bort och fram alla hinder. Tack för en härlig dag alla inblandade!

Clear round hoppning

En fantastisk höstdag, den 27 september, med perfekt underlag på hoppbanan ordnades en clear round hoppning. Ryttarna fick i förväg önska häst och hinderhöjd. Det blev en härlig dag med många fina ritter. UARK tackar alla medverkande för en härlig tävlingsdag och farscineras som vanligt över hur snabbt det går att plocka undan banan när vi är så många som hjälps åt!

Prova-på ridning

Den 4 oktober hade vi terminens prova-på ridning för studenter och anställda vid Uppsala universitet. Denna gång hade vi rekordmånga anmälningar (ca 100 st till våra 30 platser). Deltagarna delades in i grupper efter ridvana och grupperna red efter varandra. Dagen avslutades med storfika. Vi i styrelsen blev riktigt imponerade över hur duktiga alla var och hoppas att ni som var med hade roligt!

Dressyrtävling

Hela 18 ekipage startade i UARKs dressyrtävling den 25 oktober. Två program reds, LB:1 2015 samt gamla dressyrprogrammet till ryttarmärke II, och tävlingen avgjordes på procentsatsen oavsett program som reds. Dagen flöt på smidigt och det blev många fina ritter! Vi är jätteglada att så många ville vara med och att det blev en sådan trevlig tävlingsdag! Vann gjorde Anna-Karin och Mix.


Hubertusmiddag

Sedan år 2009 har UARK haft en Hubertussittning i närheten av S:t Hubertus dag. I år var festligheterna den 14 november. Middagen blev som vanligt en succé med trerättersmiddag, sång och så småningom dans på nation fram på småtimmarna!

Julbord på IKEA

Enligt tradition så var det återigen dags för julbord i IKEAs restaurang. Det blev mycket god mat och alla proppade i sig till bristningsgränsen. En trevlig kväll som avslutades med lite impuls-shopping till Hubert i varuhuset.Stockholm International Horse Show

Den 26:e november var ett sort gäng UARKare på plats i Friends Arena för Stockholm International Horse Show. På programmet stod bland annat den spännande inomhusfälttävlan och vi hann även med en del shopping och att hälsa på de fina rashästarna i mässan. Efter tävlingarna öppnades banan så publiken fick titta närmare på de häftiga hindren.

Kortkurs

Den 6:e december red terminens kortkursgrupp sin sista lektion för Johanna på Akademistallet. Kortkursen bestod av tre lektioner fördelade på tre söndagar. Temat var dressyr och sista passet avslutades i riktig UARK-anda med glögg och saffranskaka. Tack Johanna, hästarna och Akademistallet för en mycket rolig och givande kurs!


Årets UARK-häst nomineringar

Styrelsen har i år nominerat fyra kära fyrbenta vänner på Akademistallet till årets UARK-häst 2015!


Hurt - Från Polen rakt in i hjärtat gick Hurt detta år genom en strålande debut på våra aktiviteter, där han blev placerad på sin första tävling med UARK. För ett fantastiskt deltagande detta år och många år framöver!

Zantos - En mysig kille som i år gjort många trogna insatser med UARK. Han går att lita på i både ur och skur.

Nell - För trogen tjänst vid UARKs samtliga uppsuttna aktiviteter under året (utom promoveringen, där färgen satte stopp...). Den allsidiga magin sitter i fläckarna!

Vasco - För att alltid, på bästa sätt, skött sina uppgifter på UARK-aktiviteter under många år. Vasco är hoppstjärnan som även glatt deltar när det är dags för dressyrövningar!


Akademistallet för musikhjälpen

Vi startade även i år en digital insamlingsbössa till musikhjälpen. I samband med detta röstades årets UARK-häst fram efter styrelsens nomineringar.


Årets UARK-häst 2015

Med en tredjedel av medlemmarnas röster blev vår pigga vän Vasco årets UARK-häst! Vascos box blev självklart juldekorerad i grönt och vitt!


Tack för ett härligt 2015 med en massa aktiviteter!